Numele de domeniu "Ebola.com", cumparat in 2008 de catre un antreprenor vizionar pe nume Jon Schultz, a fost vandut vineri cu peste 200.000 de dolari, relateaza AFP.

Jon Schultz, proprietarul companiei Blue String Ventures, care investeste in nume de domenii si a detinut in trecut site-ul Fukushima.com, a cumparat, in 2008, domeniul Ebola.com cu 13.500 de dolari. In ultimele saptamani el era dispus sa il vanda in schimbul a 150.000 de dolari, insa a obtinut mai mult.

Valoarea domeniului Ebola.com a crescut dupa extinderea epidemiei de febra hemoragica cauzata de virusul Ebola, care afectat grav Africa de Vest. Cumparatorul acestui nume de domeniu este o societate cu sediul in Rusia, numita Weed Growth Fund, cunoscuta anterior sub numele de Ovation Research, scrie MEDIAFAX.

Societatea ii va oferi vanzatorului 50.000 dolari in numerar si 19.192 de actiuni ale societatii Cannabis Sativa, care valoreaza aproximativ 170.000 de dolari.

Aceasta tranzactie ilustreaza un nou mod de a face bani pe seama temerilor privind Ebola, care a a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri inregistrate in sapte tari (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania si Statele Unite), potrivit celui mai recent bilant anuntat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.