Investitiile straine directe au crescut in primele opt luni cu 27,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 1,424 miliarde euro, influentate de creditele intragrup, cu o valoare negativa de 222 milioane euro, potrivit datelor anuntate marti de Banca Nationale a Romaniei.

In primele opt luni din 2013 investitiile straine au insumat 1,118 miliarde euro. In august au fost atrase fonduri de 115 milioane euro, nivel usor mai scazut decat in iulie, insa peste cel din iunie.

"Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au totalizat 1.424 milioane euro, din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au insumat 1.646 milioane euro, iar creditele intragrup au inregistrat o valoare negativa de 222 milioane euro (net)", se arata intr-un comunicat al BNR, scrie MEDIAFAX.

In luna mai s-a inregistrat cel mai mare nivel al investitiilor straine directe atrase de Romania de la inceputul anului, de 306 milioane euro, iar cele mai reduse niveluri s-au consemnat in februarie, cu 36 milioane euro si in iunie, cu 101 milioane euro. In ianuarie, investitiile au totalizat 244 milioane euro, in martie 290 milioane euro, in aprilie 215 milioane euro, iar in iulie au fost de 117 milioane euro.

Retail jobs

Anul trecut, investitiile straine directe au crescut cu 26,8% comparativ cu anul anterior, la 2,71 miliarde euro, atingand varful ultimilor patru ani, dupa ce in 2012 s-a consemnat prima apreciere de la inceputul crizei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.