Cell mai mare producator de bere la nivel mondial, Anheuser-Busch (AB) InBev, analizeaza posibilitatea de a se asocia cu Pepsi,.

Compania belgiano-braziliana analizeaza o eventuala asociere cu gigantul american Pepsi, a carui valoare de piata este estimata la 142 de miliarde de dolari, pentru a decide daca o astfel de tranzactie este utila din punct de vedere strategic si financiar, potrivit surselor Bloomberg.

Totusi, nu au fost initiate negocieri in acest sens pana in prezent. O astfel de tranzactie ar pune o distanta si mai mare decat cea existenta deja intre AB InBev si competitorii sai, Monster Beverage si Keurig Green Mountain.

Principalele motive pentru analizarea asocierii cu Pepsi sunt posibilitatea de reduce costurile si de creste veniturile companiei, prin vanzarea de bere si bauturi racoritoare prin intermediul aceleiasi retele de distributie. Cultura AB InBev este "bazata pe incheierea unor tranzactii pe scara larga, pe pasi mari inainte", a declarat Richard Withagen, analist la Kepler Cheuvreux. In ultimii zece ani, AB InBev a incheiat tranzactii de aproximativ 90 de miliarde de dolari.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.