Aproximativ 50 de tari si organizatii internationale au promis duminica ajutoare in valoare totala de 5,4 miliarde de dolari pentru reconstructia Fasiei Gaza.

Aproximativ 50 de tari si organizatii internationale au promis duminica ajutoare in valoare totala de 5,4 miliarde de dolari pentru reconstructia Fasiei Gaza, enclava palestiniana devastata de razboiul de 50 de zile cu Israelul din aceasta vara, a anuntat Conferinta donatorilor, potrivit MEDIAFAX.

Autoritatea Palestiniana a solicitat patru miliarde de dolari ca ajutor in vederea reconstructiei acestui teritoriu palestinian, in care aproape 2.200 de persoane - in principal civili - au fost ucise in iulie si august in bombardamentele efectuate de catre Israel. De partea israeliana, 73 de persoane au fost ucise in conflict, majoritatea militari.

"Participantii au promis aproximativ 5,4 miliarde de dolari (4,3 miliarde de euro)", a declarat ministrul norvegian de Externe, a carui tara a fost coorganizator al Conferintei, alaturi de Egipt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.