Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malghinov, califica drept nefiind intotdeauna echilibrate si cu un limbaj departe de cel acceptat in comunicarea internationala recentele declaratii publice privind rafinaria Petrotel-Lukoil si activitatea Lukoil in Romania si precizeaza ca nu le va comenta.

"In ultima perioada, in legatura cu situatia in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil si a activitatii in Romania a companiei petroliere Lukoil in general au aparut destule declaratii publice, din pacate, nu de fiecare data echilibrate, al caror limbaj este departe de cel aсceptat in cadrul comunicarii internationale. Nu voi comenta aceste declaratii, care pot transmite semnale gresite atat mediului de afaceri, cat si altor structuri, pentru a nu adauga emotii in discursul politic public din Romania in aceasta perioada foarte importanta pentru tara", afirma diplomatul rus, potrivit MEDIAFAX.

El remarca faptul ca, "intre timp, ca rezultat al eforturilor facute in toate ultimele zile, rafinaria de la Ploiesti a inceput sa-si reia productia".

Rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat activitatea de productie si comerciala vineri, 3 octombrie, compania anuntand ca masura este urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala, iar momentul repornirii sale va fi precizat dupa solutionarea contestatiei depuse in instanta.

Activitatea rafinariei a fost oprita la o zi de la perchezitiile facute de procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti la sediile Petrotel Lukoil Ploiesti, Lukoil Energy&Gas Romania, Lukoil Lubricants East Europe, Agentia Lukom-A-Romania si TP LOG Services, toate din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.
Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Citeste si: Basescu, despre Lukoil: Daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.