Criza din Ucraina a dus la cresterea traficului aerian cu maxim 30% insa amplificarea activitatii nu s-a reflectat si in veniturile ROMATSA.

"ROMATSA a avut un an complex din doua motive. Primul este legat de criza din Ucraina, care a dus la cresterea traficului, la incarcarea activitatii controlorilor, la un nivel apropiat de capacitatea maxima. Cresterea maxima a fost de pana la 30%, dar care nu a dus la crestera veniturilor ROMATSA cu 30%, pentru ca modul de calcul al unitatilor de servicii nu urmareste proportional cresterea traficului. Veniturile ROMATSA vor creste cu pana la 5% ca urmare a intensificarii traficului", a spus Carnu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca in vederea acoperirii cresterii traficului ca urmare a crizei din Ucraina, compania nu a crescut numarului controlorilor de trafic, insa cei existenti au avut "o incarcare suplimentara". Vremea "destul de ciudata din prima jumatate a anului" a fost un alt factor care a ingreunat activitatea ROMATSA in acest an.

"Vremea a fost atipica in prima jumatate a anului si a determinat adoptarea unor proceduri de control a traficului cu devieri de traiectorii, cu raspunsuri frecvente la solicitarile echipajelor de a devia traiectele de pe rutele planificate. Conditiile meteo au creat mari dificultati in controlul traficului", a adaugat Carnu. ROMATSA asigura conducerea si dezvoltarea unitara a activitatilor de dirijare a aeronavelor apartinand utilizatorilor sau operatorilor si asigura, impreuna cu Ministerul Apararii Nationale, utilizarea coordonata a spatiului aerian al Romaniei de catre aviatia civila si militara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.