Comisia Europeana a deschis o investigatie oficiala referitoare la un acord fiscal convenit de Amazon.com cu autoritatile din Luxemburg, institutia adaugand astfel o noua companie americana importanta intr-o ancheta care include deja Apple si Starbucks, relateaza MarketWatch.

Executivul UE este ingrijorat ca acordul fiscal dintre Amazon si autoritatile din Luxemburg, din 2003, ar putea echivala cu subventii ilegale si ar putea cere ca taxele neplatite de companie sa fie recuperate de stat, scrie MEDIAFAX.

Guvernul din Luxemburg a furnizat in august informatii referitoare la mai multe cazuri, solicitate de CE in cadrul aceleiasi investigatii, inclusiv despre Amazon.com.

"Decizia din 2003 din Luxemburg, care se aplica subsidiarei locale Amazon EU Sarl, ar putea subestima profitul impozabil al acestei divizii, care inregistreaza cea mai mare parte a profitului grupului Amazon in Europa", potrivit Comisiei.

Institutia europeana considera ca acest fapt ar conferi un avantaj economic grupului american, care plateste astfel taxe mai mici decat alte companii.

Citeste si:
Executivul UE, măsuri împotriva Poloniei pentru interzicerea avortului
Executivul UE, măsuri...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.