Business6 Octombrie 201418:37

Lectura de un minut

Pana pe 30 octombrie Ministerul Transporturilor cauta manageri pentru companiile Tarom, CFR Calatori, CFR SA, Aeroporturi Bucuresti si Metrorex.

Recrutarea vizeaza manageri pentru pozitiile vacante in conducerea celor cinci companii, ocupate in prezent de directori sau de membri executivi provizorii in Consiliile de Administratie. "In conformitate cu intelegerile incheiate cu institutiile financiare internationale CE, FMI si Banca Mondiala, termenul stabilit pentru finalizarea procedurilor de selectie este data de 30 octombrie 2014", a comunicat Ministerul Transporturilor, la solicitarea MEDIAFAX.

Procesul de recrutare este derulat in baza unui contract incheiat la jumatatea anului 2012 intre Ministerul Transporturilor si asocierea Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants, D&B David si Baias si George Butunoiu Group. Premierul Victor Ponta a infiintat in vara o comisie care sa monitorizeze si aplice prevederile legale privind guvernanta corporativa in companiile de stat, membrii comisiei urmand sa analizeze indicatorii financiari ai societatilor care au deja management privat, inclusiv cauzele rezultatelor negative. Comisia este condusa de seful Guvernului, iar vicepresedinte este ministrul Transporturilor.

Pe perioada mandatului lui Dan Sova la conducerea Transporturilor au fost operate mai multe schimbari de manageri in cadrul companiilor subordonate institutiei. Ioan Rus, care i-a urmat lui Sova la conducerea ministerului, a declarat la finele lunii iulie ca are drept obiectiv principal aducerea pe profit operational a companiilor din subordine pana la finele anului viitor.

Citeste si:
TAROM achizitioneaza 9 avioane noi: ATR 72-600
TAROM achizitioneaza 9...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.