Ruukki Romania, parte a producatorului suedez de otel SSAB, va inchide in iarna fabrica din judetul Giurgiu, lansata in 2008 printr-o investitie de 35 milioane euro, urmand ca sectiile de panouri si profile, respectiv de structuri metalice, sa fie inchise, iar cea de tigla metalica sa fie relocata.

"Oprim productia in aceasta iarna, cand se termina sezonul, si relocam departamentul de roofing in cele doua locatii ale Plannja, din Bacau si Tunari, urmand ca in Bolintin Deal sa se decida mai departe ce se va intampla. SSAB va decide, prin departamentul de real-estate. Principalele optiuni sunt inchiriere, vanzare sau relocare de activitate din partea SSAB", a declarat vineri, la o intalnire cu presa, Marian Pirvu, business director Ruukki Romania, scrie MEDIAFAX.

Grupul finlandez Rautaruukki, fostul proprietar al Ruukki Romania, a fuzionat in acest an cu concernul suedez SSAB, operatiunile din domeniul constructiilor civile si industriale fiind regrupate intr-o noua divizie denumita Ruukki Construction, cu sediul central in Finlanda.

Ruukki Romania va renunta la productia de panouri, profile si structuri metalice, cu ponderea cea mai ridicata in cifra de afaceri, urmand sa transfere sectia de tigla metalica catre locatiile din Bacau si Ilfov ale Plannja Romania, alta subsidiara SSAB. Cele doua firme urmeaza sa fuzioneze in aceasta iarna sub denumirea Ruukki Construction Romania. In cadrul acestei operatiuni vor fi disponibilizate 109 persoane, care vor primi salarii compensatorii, iar ceilalti aproape 50 de salariati Ruukki Romania vor fi relocati la fabrica din Tunari.

Ruukki se va axa in continuare pe segmentul acoperisurilor metalice, unde vizeaza extinderea portofoliului, cresterea capacitatii de productie si a retelei de distributie. "Strategia noastra este pe acoperisuri, nu numai in Romania, ci in toate tarile din jur unde Ruukki este prezent", a spus Pirvu. Vanzarile Ruukki in sectorul de acoperisuri metalice vor creste in acest an de la 5 milioane euro, in 2013, la 7 milioane euro, previziunile pentru 2015 indicand un nivel de 10 milioane euro, a precizat el.

Piata de tigla metalica se ridica la aproximativ 16 milioane metri patrati si are o valoare de 70-80 milioane euro. Dupa fuziunea cu Plannja, capacitatea de productie din Romania a Ruukki Construction va totaliza 4 milioane metri patrati.

Afacerile Ruukki Romania se vor plasa la 30 milioane euro in acest an, de la 45 milioane euro in 2013, pe fondul inchiderii sectiilor de panouri, profile si structuri metalice, potrivit sursei citate.

Citeste si:
Patru localitati din judetul Giurgiu, afectate de INUNDATII
Patru localitati din judetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.