Alaturi de Slovacia, Romania a inregistrat in august cea mai mare scadere a vanzarilor de retail din Uniunea Europeana (UE).

Prin comparatie cu luna august a anului trecut, comertul cu amanuntul a avansat insa cu 4,7%, rezultat care claseaza Romania pe locul patru in topul celor mai mari cresteri fata de 2013. Alaturi de Romania, Slovacia a inregistrat cel mai mare declin din UE in august fata de iulie, de 0,6%, cele doua fiind urmate de Letonia, cu o scadere de 0,2%, si de Lituania, Estonia si Irlanda, cu scaderi de 0,1%.

De cealalta parte, cele mai importante cresteri ale comertului cu amanuntul in luna august fata de luna iulie au fost consemnate de Germania (2,5%), Luxemburg (2,5%), Suedia (2,3%), Portugalia (2,3%) si Polonia (2,2%). Prin comparatie cu luna august a anului trecut, Luxembourg a inregistrat cel mai mare avans din UE in august, de 12,5%, fiind urmat de Estonia (6,7%) si Marea Britanie (5,6%).

La nivelul UE, vanzarile de retail din luna august au consemnat o crestere de 1,4% fata de iulie, si de 2,5% prin comparatie cu aceeasi luna a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.