Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, sustine ca multe companii petroliere au in plan forari la mari adancimi in zonele in care exploateaza deja zacaminte de hidrocarburi si este posibil ca subsolul tarii sa rezerve surprize.
"Este posibil ca subsolul tarii noastre sa ne rezerve niste surprize. Desi producem (hidrocarburi – n.r.) de peste 150 de ani, inca nu stim exact ce este in subsol", a declarat Nicolescu la conferinta "Mediafax Talks about Energy-XII". El a adaugat ca exista foarte multe proiecte de redezvoltare a unor zacaminte pe campurile petroliefere mature. Romania a fost prima tara din lume cu productie de petrol si gaze naturale, oficial inregistrata in statisticile internationale, in 1857, de 275 tone.

Cea mai mare productie de petrol a fost inregistrata, in Romania, in 1976, respectiv 14,6 milioane de tone. In prezent, productia nationala de petrol este de circa 4 milioane tone anual. In 1986 a fost consemanta cea mai mare productie de gaze naturale, de 36,2 miliarde de metri cubi. Productia actuala de gaze este de circa 11 miliarde metri cubi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.