Autoritatile din orasul marocan Oujda au decis interzicerea maslinilor pe teritoriul localitatii, din cauza riscului de alergie la polenul arborelui, iar locuitorii trebuie sa smulga toti pomii din oras pana la finalul anului.

Masura inedita a autoritatilor implica smulgerea din radacini a mii de maslini de pe teritoriul orasului cu aproximativ 500.000 de locuitori, fie ca sunt pe trotuare, langa casele oamenilor sau in parcuri. Primavara, in perioada de inflorire a maslinilor, polenul acestui arbore "este una dintre principalele cauze ale alergiilor respiratorii sezoniere", a declarat Omar Hijra, primarul orasului Oujda, de profesie farmacist.

Maslinii reprezinta "90% dintre arborii plantati in ultimii ani in anumite cartiere", a mai spus edilul care a sustinut ca masura luata de Primarie este aprobata de cea mai mare parte a locuitorilor, scrie MEDIAFAX.

Daca maslinii nu vor fi smulsi pana pe 31 decembrie, autoritatile vor efectua operatiunile pe cheltuiala proprietarilor, dar, potrivit primarului, curatarea orasului de arborii problematici va putea dura pana la cinci ani, fiind vorba de mii de pomi. Maslinii smulsi vor trebui replantati de catre proprietari in afara localitatii sau vanduti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.