Un hotel cu 200 de camere din sudul litoralului poate avea un profit net pe vara de 100.000 de euro, in timp ce o unitate de cazare similara din Mamaia poate ajunge chiar si la un castig de 500.000 de euro pe sezon, a declarat marti intr-o conferinta Mohammad Murad, presedintele FPTR.

"Castigurile pe sezon ale unui hotel de pe litoral variaza intre 500 de euro pe camera intr-o unitate din sud, la 1.000 de euro pe camera sau chiar si 3.000 de euro in Mamaia. Ca sa-ti recuperezi o investitie intr-un hotel din Sud dureaza cam 15 ani, iar in Mamaia o investitie poate fi recuperata chiar si in 5 ani, daca hotelul este bine amplasat", a spus Murad, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a afirmat ca un hotel de 200 de camere din statiunile din Sud poate face un profit net de 100.000 de euro, iar o unitate similara, tot de 200 de camere, dar din Mamaia, poate sa ramana "usor" chiar si cu un profit de 400.000-500.000 de euro pe sezon.

Pe de alta parte, patronatele din turism sustin ca tarifele de pe litoral nu vor creste in 2015.

"Daca guvernantii vor avea un moment de ratacire si vor reduce TVA, chiar daca vor scadea pretul utilitatilor, noi va garantam ca vom micsora tarifele la cazare. Dar in conditiile actuale, cu acest TVA, cu aceste preturi la utilitati, vom mentine tarifele si pentru 2015 asa cum sunt acum. Vor fi cazuri de hotelieri care din cauza investitiilor mari in extinderi, piscine etc. vor creste usor tarifele", a declarat Nicolae Bucovala, presedintele patronatului Mamaia.

Murad spune ca din totalul profiturilor unui hotel, 35% sunt impozite directe si indirecte.

"Este foarte mult. Imens. Si sunt convins ca multi dintre noi nu stiu de multe alte taxe care trebuie platite, si o sa ne vina apoi din urma sa platim de zece ori mai mult. Asa de multe taxe sunt, ca fiecare patron va trebui sa angajeze un om special ca sa caute ce taxe mai trebuie sa platim", a adaugat oficialul FPTR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.