Pilotii Lufthansa vor intra in greva, marti, pe aeroportul din Frankfurt, aceasta fiind a patra miscare de acest tip in mai putin de doua saptamani, care se va concentra pe zborurile de lung curier, relateaza AFP.

Dupa o miscare sociala a pilotilor Air France luni, greva de la Lufthansa va afecta zborurile de lung curier cu plecare si sosire la Frankfurt si efectuate cu avioane Airbus A380, A330, A340 si Boeing B747, in intervalul orar 09.00-17.00 (10.00-18.00 ora Romaniei), a anuntat un comunicat emis luni de sindicatul pilotilor Cockpit, aflat in conflict cu conducerea grupului german in legatura cu regimul de prepensionare, scrie MEDIAFAX.

Dupa esecul negocierilor la sfarsitul lui august, Cockpit a organizat deja trei greve de mai multe ore care au condus la anularea a 475 de zboruri in total, care asigurau in special legaturi interne si europene. Ultima a avut loc la 10 septembrie la Munchen.

Pasagerii fiind in general informati cu suficient timp inainte, aceste greve nu au generat haos in aeroporturi. Ele costa insa scump compania, ale carei conturi au fost deja afectate in acest an de o pierdere de 60 de milioane de euro generata de o miscare sociala de trei zile in aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.