Economia Ucrainei s-ar putea contracta in acest an cu pana la 10%, potrivit estimarilor bancii centrale, pe fondul luptelor care au reizbucnit in estul tarii, in pofida armistitiului cu luptatorii prorusi, relateaza MarketWatch.

"Cred ca va fi o scadere de 9%, chiar de 10%", a declarat Valeria Gontareva, guvernator al Bancii Nationale a Ucrainei. Gontareva a mai spus ca banca centrala anticipeaza un declin de 35% al exporturilor Ucrainei in Rusia, dar a exclus posibilitatea ca economia Ucrainei sa intre in incapacitate de plata. Economia Ucrainei a inregistrat anul trecut o crestere economica de 0,4%.

Rusia a trimis in Ucraina un al doilea convoi umanitar, cu 2.000 de tone de ajutoare destinate regiunilor separatiste din sud-estul Ucrainei, victime ale confruntarilor dintre armata ucraineana si rebeli prorusi, a anuntat sambata postul public Rossia 24, scrie MEDIAFAX.

"Al doilea convoi umanitar a livrat 2.000 de tone de ajutoare in Donbas", regiunea industriala ucraineana pe care separatistii au transformat-o in fieful lor, a anuntat un prezentator al unui jurnal de stiri. El a precizat ca au fost livrate hrana, medicamente si imbracaminte groasa in Lugansk, un oras important din Donbas, unul dintre cele mai devastate de conflictul armat dintre Kiev si insurgenti.

Intre timp, autoritatile ucrainene au acuzat rebelii prorusi ca ataca pozitiile ucrainene de la aeroportul din orasul Donetk, din localitatea Debaltevo si din alte trei orase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.