Acordul de liber-schimb intre Ucraina si Uniunea Europeana va intra in vigoare la sfarsitul anului 2015, anunta Comisia Europeana, dupa negocieri intre Bruxelles, Kiev si Moscova.

Acordul de asociere UE-Ucraina urmeaza sa fie ratificat marti de Parlamentul European si de Legislativul de la Kiev. Insa Comisia Europeana a anuntat ca documentul va putea fi aplicat abia la sfarsitul anului 2015.

"Avem la dispozitie 15 luni pentru continuarea discutiilor. (....) Am ajuns la un acord in vederea prelungirii, pentru aceeasi perioada, a masurilor comerciale provizorii", care prevad reducerea taxelor vamale pentru anumite produse ucrainene destinate pietelor europene, a explicat Karel De Gucht, comisarul UE al Comertului, scrie MEDIAFAX.

"In acest fel, avem spatiu pentru a discuta orice probleme ar aparea, iar cele trei parti vor putea stabili ce trebuie facut de la 1 ianuarie 2016. Sper ca vom ajunge la o solutie", a spus Karel De Gucht.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.