Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat, vineri, ca grupul rus Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale catre Romania fata de nivelul planificat, fara ca autoritatile de la Bucuresti sa fie informate oficial.

"Fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia catre Romania s-au redus vineri cu 5% fata de ceea ce era planificat. Este vorba de cantitati mici. Nu am fost informati oficial in legatura cu motivul acestei reduceri", a afirmat Nicolescu, pentru MEDIAFAX.

El a adaugat ca a convocat o sedinta de analiza la ora 16:00 cu transportatorul de gaze Transgaz si cu producatorii de gaze OMV Petrom si Romgaz Medias. Potrivit ministrului, productia de gaze zilnica a Romaniei este in aceasta perioada de 30 milioane metri cubi, in timp ce importurile sunt nesemnificative, de 0,5 milioane metri cubi.

"Am cerut Transgaz sa solicite explicatii de la Gazprom", a mai spus Nicolescu.

Romania consuma anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale si produce aproximativ 11 miliarde metri cubi. Diferenta este importata din Rusia, prin firme intermediare, la preturi mai mari decat cele ale gazelor produse intern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.