Noile sanctiuni europene impuse Moscovei cu scopul de a limita finantarea economiei ruse au intrat in vigoare vineri dimineata, odata cu publicarea acestora in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, relateaza AFP.

Ele prevad, de asemenea, masuri specifice impotriva unor rusi si ucraineni acuzati ca sunt implicati in conflictul din Ucraina. Sanctiunile blocheaza atat finantarea datoriei a trei companii petroliere, si anume Rosneft, Transneft si filiala petroliera a gazprom - Gazprom Neft, cat si a trei din sectorul Apararii, OPK, Oboronprom, United Aircraft Corporation si Uralvagonzavod.

Sunt vizate, de asemenea, noua intreprinderi care produc bunuri cu dubla intrebuintare - civila si militara -, cu care europenii au interdictia sa faca comert, scrie MEDIAFAX.

Pe lista de 24 de rusi si ucraineni vizati de blocarea averilor si interdictia de a calatori in UE figureaza Serghei Soigu, prezentat ca un apropiat al lui Vladimir Putin, vicepresedintele rus Iuri Vorobiov si o serie de vicepresedinti ai Dumei de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus), si anume Vladimir Vasiliev, Ivan Melnikov si Igor Lebedev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.