Ministrul Muncii, Rovana Plumb afirma ca prioritatea Guvernului pentru perioada urmatoare este sa creeze 70.000 de locuri de munca pentru tineri.

"Am tinut sa precizez ca rata somajului in randul tinerilor in Romania este de 23%, nu de 40%, cum am auzit unele voci spunand, iar pentru perioada urmatoare prioritatea Guvernului este de a crea 70.000 de locuri de munca noi pentru tineri. Zonele cu potential pentru crearea acestor locuri de munca sunt constructiile, industria textila si zona serviciilor", a declarat Rovana Plumb, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, alaturi de ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, scrie MEDIAFAX.

Rovana Plumb a precizat ca din ianuarie 2013 si pana in iunie 2014, in Romania au fost create 200.000 de locuri de munca, in momentul de fata fiind disponibile, la nivel national, 32.000 de locuri de munca.

"Avem si o crestere a nivelului real a castigului salarial, care este cu cinci procente mai mare decat in iulie 2013, respectiv puterea de cumparare a crescut cu 5,7 procente, raportat la anul trecut. In momentul de fata, in Romania, avem 5,2 milioane de salariati si 459.000 de angajatori", a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb si ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o intalnire cu reprezentantii sindicatelor, ai pensionarilor si cu sefii de deconcentrate, tema discutiilor fiind majorarea salariilor si pensiilor incepand de anul viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.