Investitiile realizate in economia nationala au scazut atat in trimestrul al doilea din acest an, cat si in primul semestru, comparativ cu perioadele similare din anul precedent, cu 9,1% fiecare, potrivit datelor provizorii transmise miercuri de Institutul National de Statistica.

Investitiile concretizate in lucrari de constructii noi, in semestrul I, au insumat 11,19 miliarde de lei, reprezentand 44,4% din total, fata de 44% in primul semestru din 2013. Totodata, investitiile in utilaje simijloace de transport au insumat 11,15 miliarde de lei, reprezentand 44,3% din total, fata de 47,7% in semestrul unu 2013, scrie MEDIAFAX.

In trimestrul II din 2014, comparativ cu trimestrul II al anului trecut, investitiile nete realizate in economia nationala au scazut cu 9,1%, diminuare inregistrata la utilaje (inclusiv mijloace de transport) si lucrari de constructii noi, cu 16,1%, respectiv cu 7,5%. La alte cheltuieli s-a inregistrat o crestere cu 20,8%.

Comparativ cu trimestrul II 2013, in trimestrul II din acest an se constata o crestere a ponderii investitiilor nete in alte cheltuieli, cu 2,9 puncte procentuale, si in lucrari de constructii noi, cu 0,6 puncte procentuale. Ponderea investitiilor nete in utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scazut cu 3,5 puncte procentuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.