Guvernul propune, intr-un proiect de lege care va fi discutat in sedinta de marti, amanarea pana la 1 ianuarie 2016 a majorarii cu 20% a taxelor de proprietate industriala pentru inventii si marci, dupa ce anterior prelungise termenul pentru 2014.

Executivul a elaborat un proiect de lege pentru suspendarea aplicarii unor dispozituu ale OG 41/1998 privind taxele in domeniul protectiei proprietatii industriale si regimul de utilizare a acestora.

Potrivit unor surse oficiale, actul normativ stabileste ca dispozitiile privind majorarea taxelor sa fie amanate pana la 1 ianuarie 2016, informeaza MEDIAFAX.

Taxele de proprietate industriala sunt percepute persoanelor fizice si juridice pentru protectia proprietatii industriale, respectiv inventii, marci si indicatii geografice, desene si modele industriale, dar si pentru mentinerea in vigoare a titlurilor de protectie.

Cuantumul taxelor poate fi actualizat anual, prin hotarare de guvern, in functie de evolutia cursului de schimb si de inflatie.

Taxele de proprietate industriala au crescut cu 20% la inceputul anului 2012, dar au fost reduse, in acelasi an, la nivelul din 2006. Guvernul a decis, in 2012, printr-o ordonanta de urgenta, sa mentina nivelul taxelor pana in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.