Grupul farmaceutic elvetian Roche va cumpara compania de biotehnologie americana InterMune pentru suma de 8,3 miliarde de dolari, achizitie care ii va permite comercializarea pe piata din Statele Unite a unui nou medicament pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice.

Roche a anuntat ca va plati 74 de dolari pentru o actiune InterMune, o companie cu 450 de angajati, cu sediu la Brisbane, California.

Pretul este cu 38% peste cotatia de inchidere a actiunilor InterMune de vineri si cu 63% mai mare decat cel la care se tranzactionau in urma cu doua saptamani, cand au fost vehiculate primele informatii despre o posibila vanzare catre Roche, relateaza MEDIAFAX.

Cele doua companii estimeaza ca acordul va fi perfectat inainte de sfarsitul anului. Actionarii InterMune vor primi atat numerar, cat si titluri Roche, a declarat compania elvetiana.

In urma tranzactiei, Roche isi va extinde paleta de produse cu un nou medicament, pirfenidona, folosit pentru tratarea fibrozei pulmonare idiopatice, o boala fatala ce se manifesta prin ingrosarea tesuturilor pulmonare. Speranta de viata a pacientilor diagnosticati cu fibroza pulmonara idiopatica este doi-cinci ani. Cauza bolii nu a fost inca detectata.

"Acordul va permite cresterea si consolidarea, la nivel global, al portofoliului Roche pentru tratarea afectiunilor pulmonare. Estimam lansarea pirfenidonei in Statele Unite ale Americii in 2014", a declarat directorul executiv al Roche, Severin Schwan.

Aceasta este cea mai mare achizitie a companiei elvetiene de dupa 2009, cand a cumparat 44% din actiunile Genentech pentru aproximativ 46,8 miliarde de dolari.

In iulie, Schwan a reiterat ca Roche intentioneaza sa-si extinda portofoliul de medicamente si servicii de diagnostic prin achizitia a mai multor produse si tehnologii. Pentru primul semestru, compania a raportat lichiditati suplimentare de aproximativ 8,6 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.