Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare la nivel mondial, a convenit un schimb de branduri cu producatorul de bauturi energizante Monster Beverage, la care cumpara o participatie de 17% pentru circa 2,15 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Achizitia face parte dintr-un acord care include transferul de catre Coca-Cola in portofoliul Monster a brandurilor de bauturi energizante NOS, Full Throttle, Burn, Mother si Play.

Monster in schimb va transfera catre Coca-Cola brandul de sucuri naturale si juice-uri Hansen, ceaiurile Peace si limonada Hubert. Acordul prevede ca cele doua companii vor avea operatiuni comune de marketing, productie si distributie.

Coca-Cola, care distribuie deja produsele Monster in Statele Unite si Canada, va extinde aranjamentul la nivel mondial, contribuind astfel la dezvoltarea brandului de bauturi energizante in strainatate.

"Acordul asigura companiilor expunerea globala pe unul dintre segmentele de bauturi carbonatate cu ritm ridicat de dezvoltare", a declarat Ali Dibaji, analist la Sanford C. Bernstein in New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.