OTP Bank Romania a obtinut in primul semestru un profit net de 1,6 miliarde forinti (5,4 milioane euro), dupa pierderi de 7,7 milioane euro in primele sase luni din 2013, in conditiile in care creditele au crescut cu 6%, in principal pe consum, iar veniturile din dobanzi si comisioane cu peste 22%.

Banca a obtinut un profit operational de 4,9 miliarde de forinti (15,9 milioane euro), fata de 3 miliarde de forinti in urma cu un an (10,1 milioane euro), se arata in raportul publicat vineri de banca ungara.

Veniturile totale au avansat cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 11,33 miliarde de forinti (36,9 milioane euro).

Ca rezultat al imbunatatirii marjelor nete din dobanzi, veniturile nete din dobanzi au urcat cu 22%, la 9,45 miliarde de forinti (3,78 milioane euro). Veniturile din taxe si comisioane au avansat cu 23%, la 1,15 miliarde de forinti (3,74 milioane euro), iar veniturile nete din alte surse au coborat cu 27%, la 720 milioane de forinti (2,3 milioane euro).

"Profitul operational a avansat cu 61% in rata anuala. In cadrul veniturilor, imbunatasirea veniturilor din dobanzi reflecta orientarea strategica a bancii pe credite de consum cu rate inalte ale dobanzii anuale, ale caror pondere a crescut in mod permanent", se arata in raportul publicat de banca.

Provizioanele au scazut cu 39% in primele sase luni, fata de intervalul similar al anului trecut, la 3,2 miliarde de forinti (10,4 milioane euro). In trimestrul al doilea au fost constituite provizioane de 1,7 miliarde forinti (5,7 milioane euro)

"Totusi, in trimestrul al doilea costul riscului a crescut cu 18% (fata de primele trei luni - n.r.). Din acestea, aproape 600 milioane forinti (2 milioane euro) sunt rezultatul noilor cerinte ale bancii centrale (Banca Nationala a Romaniei) privind provizioanele", se mai spune in raport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.