Samsung a preluat start-up-ul SmartThings, care dezvolta aplicatii mobile pentru utilizarea telefonului ca telecomanda pentru aparatele electronice din casa, in incercarea de a tine pasul cu competitorii Google si Apple in ceea ce priveste automatizarea locuintelor.

Desi termenii contractului de cumparare nu au fost facuti publici, valoarea tranzactiei este estimata la 200 de milioane de dolari, potrivit blogului de tehnologie Recode.

"Am cautat companii care sa aiba o viziune similara celei pe care o are Samsung," a explicat unul dintre directorii companiei sud-coreene, David Eun. El a precizat ca preluarea startupului SmartThings reprezinta un avantaj pentru Samsung, intrucat ii aduce noi dezvoltatori de aplicatii mobile.

SmartThings creeaza programe software pe care alte companii le folosesc pentru a conecta intre ele diverse echipamente produse de acestea. Prin intermediul acestor aplicatii mobile, o persoana poate controla, de exemplu, intensitatea luminii din camera in care se afla sau poate primi o avertizare pe smartphone, in cazul in care si-a uitat cheile acasa.

Negocierile dintre cele doua companii au durat doua luni, potrivit fondatorului SmartThings, Alex Hawkinson. Acesta a explicat ca s-a hotarat sa incheie aceasta intelegere datorita faptului ca Samsung opereaza la nivel global, ceea ce va permite si companiei sale sa furnizeze aplicatii si echipamente pe piata mondiala.

Cumpararea de catre Samsung a unui start-up care dezvolta aplicatii mobile subliniaza importanta pe care o capata asa-numitul "Internet al lucrurilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.