Profitul net al furnizorului de energie electrica E.ON a coborat cu 73% in primul semestru, ajungand la 821 milioane de euro, ca urmare a scaderii vanzarilor si a fluctuatiei monedelor nationale in tarile unde compania germana are filiale.

In acelasi sens, profitul net din al doilea trimestru a fost mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut, scazand de la 909 milioane de euro la 59 milioane de euro.

De asemenea, in comparatie cu prima jumatate a anului trecut, vanzarile au coborat cu 13%, la 56,1 miliarde de euro, potrivit Bloomberg. Totodata, profitul operational inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari dupa primul semestru a scazut cu 12% fata de aceeasi perioada din 2013, de la 5,7 miliarde de euro la 5 miliarde de euro.

Aceste rezultate ale E.ON apar in contextul in care cancelarul german Angela Merkel a orientat politica guvernului catre sustinerea energiei regenerabile, fapt care a dus la scaderea preturilor energiei electrice. De asemenea, cresterea ecconomica slaba din zona euro a afectat profitul furnizorului german.

In ciuda rezultatelor mai slabe din prima jumatate a anului, E.ON a anuntat ca isi mentine estimarile facute anterior in legatura cu profitul pe care compania il va inregistra la finele anului. Astfel, E.ON anticipeaza pentru 2014 un profit inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari intre 8 si 8,6 miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.