Furturile de gaze naturale si energie electrica au cauzat companiilor E.ON Romania un prejudiciu de circa 11 milioane de lei in primul semestru al anului 2014, fiind identificate peste 2.200 de cazuri de suspiciune de consum fraudulos de gaze naturale sau energie electrica.

"Furturile de gaze naturale si energie electrica au cauzat companiilor E.ON Romania un prejudiciu de circa 11 milioane de lei in primul semestru din acest an. In primele sase luni, in aria de acoperire a E.ON au fost identificate peste 800 de cazuri de potential consum fraudulos de gaze naturale, respectiv 1.400 de cazuri de potential consum fraudulos de energie electrica. Valoarea totala a prejudiciilor aduse companiilor E.ON de distributie a gazelor naturale si energiei electrice este estimata la circa 10,7 milioane de lei, reprezentand contravaloarea a peste 21 milioane kWh. Tendinta este de crestere, in conditiile in care la nivelul intregului an 2013 au fost inregistrate circa 3.700 de cazuri de potential consum fraudulos", se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni, de E.ON Romania si citat de corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentantii E.ON Romania subliniaza ca pentru companiile din cadrul grupului reducerea numarului de interventii neautorizate la aparatele de masura si la instalatiile de gaze naturale/energie electrica, in scopul consumului fraudulos, constituie o preocupare constanta.

"In acest scop, echipele E.ON efectueaza permanent verificari in teren, rolul acestora fiind de a depista interventiile neautorizate si consumul fraudulos de gaze naturale si/sau energie electrica din retelele de distributie. Pe langa prejudiciile considerabile aduse companiilor E.ON, aceste interventii pot cauza si incidente grave cu impact major asupra vietii, sanatatii sau bunurilor consumatorilor", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii E.ON Romania avertizeaza ca, prin modificarea si/sau sustragerea de componente din instalatiile de gaze naturale/energie electrica, se expun pericolelor de incendii, explozii si electrocutare atat persoanele care comit asemenea fapte, cat si cele care se afla in vecinatatea acestor instalatii.

Citeste si:
BILANȚUL COVID-19: 620 de cazuri noi din 10.743 de teste efectuate
BILANȚUL COVID-19: 620 de...

"In acelasi timp, consumatorii sunt afectati direct prin perturbarea sau chiar intreruperea alimentarii cu gaze naturale/energie electrica. Aceste interventii asupra echipamentelor de masura a consumului si/sau asupra instalatiilor de gaze naturale/energie electrica aferente, in scopul inregistrarii unui consum mai mic, reprezinta furt calificat, infractiune prevazuta si sanctionata ca atare de Codul Penal", se mentioneaza in comunicatul E.ON Romania.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.