Uniunea Europeana a anuntat joi ca isi rezerva "dreptul de a adopta masuri" impotriva Moscovei, dupa decizia "clar politica" a autoritatilor ruse de a interzice pentru un an majoritatea produselor alimentare provenind din Europa si Statele Unite, relateaza AFP.

"Dupa evaluarea completa de catre Comisia Europeana a masurilor luate de Federatia Rusa, ne rezervam dreptul de a adopta masurile adecvate", a afirmat Frederic Vincent, un purtator de cuvant al CE, scrie MEDIAFAX.

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a anuntat joi ca Rusia a decretat o "interdictie totala" pentru majoritatea produselor alimentare provenind din tarile europene si din Statele Unite, ca raspuns la sanctiunile occidentale impotriva Moscovei.

Aceasta interdictie se refera la carne de vita, porc, pasare si peste, precum si la branza, lapte, legume si fructe provenind din Statele Unite, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.