Procentul utilizatorilor de online banking pe piata locala a crescut in ultimii trei ani cu patru puncte procentuale, la 6%, insa plaseaza Romania pe penultimul loc in regiune, inaintea Serbiei, cu o pondere de 5%, primele pozitii fiind ocupate de Cehia, cu o utilizare de 62%, si Austria, cu 55%.

In Slovacia, gradul de utilizare a serviciilor de online banking se ridica in 2013 la 45%, iar in Ungaria se situa la 27%.

Aproape o treime dintre utilizatorii de Internet banking (28%) utilizeaza canalul pentru a efectua plati fara numerar, ordine de plata sau pentru a-si verifica situatia contului, potrivit unui studiu comandat de Erste Group si BCR. Acesta a fost realizat in februarie pe un esantion de 1.238 de persoane cu varste intre 15 si 65 de ani, reprezentand populatie bancarizata si clienti cu venituri medii spre mari, cu un portofoliu de investitii.

O cincime dintre persoanele care au relatie cu cel putin o banca foloseste serviciul de online sau mobile banking, dar si serviciile dintr-o sucursala, se arata intr-un comunicat al BCR, scrie MEDIAFAX.

In Romania, 26% dintre participantii cu varste intre 30 si 49 ani detin un smartphone, 14% o tableta, 47% au un PC si 41% un laptop sau notebook. Circa jumatate (47%) dintre utilizatorii de smartphone si tablete utilizeaza internet banking-ul pe telefoane sau tablete pentru plati si ordine de plata, iar 41% folosesc un browser pentru verificarea conturilor si a soldului.

Potrivit studiului, 69% dintre cei care detin deja produse bancare efectueaza plati, retrageri si constituie depozite la zona de self service, fiind canalul de tranzactionare folosit cel mai des, iar zona de consiliere rapida deserveste peste 60% din respondenti pentru operatiuni de tranzactionare.

Totodata, 63% dintre respondenti se informeaza cu privire la produsele bancare direct din unitatea bancara, 51% solicita consiliere, iar 28% se informeaza de la familie sau prieteni.

BCR are peste 250.000 de utilizatori activi ai serviciilor bancare digitalizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.