Rusia va interzice sau va limita timp de un an importurile de produse agroalimentare din tarile care au adoptat sanctiuni economice antiruse, anunta Kremlinul, citat de AFP.

"In scopul protejarii intereselor nationale ale Federatiei Ruse (...), am ordonat interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor anumitor tipuri de produse agricole, de materii prime si de produse alimentare provenind din tarile care au dispus sanctiuni economice contra Rusiei", a declarat presedintele rus, Vladimir Putin, potrivit MEDIAFAX.

Uniunea Europeana si Statele Unite au dispus o serie de sanctiuni economice impotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina.

Marti, Vladimir Putin ordonase Guvernului rus sa elaboreze o serie de masuri simetrice fata de aceste sanctiuni.

Decretul emis de presedintele rus mentioneaza "masuri economice specifice vizand garantarea securitatii Rusiei". Putin a precizat ca durata de interzicere a exporturilor poate fi modificata daca va fi necesar.

Putin a cerut Guvernului "sa ia masuri pentru garantarea echilibrului pietelor ruse si pentru a impiedica cresterea preturilor produselor agroalimentare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.