Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul datoriilor pe termen lung in valuta al Primariei Bucuresti la nivelul BBB-, cu perspectiva stabila, si restul calificativelor, decizie care reflecta statutul orasului de capitala a Romaniei, performantele operationale solide si nivelul moderat al datoriilor.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung in moneda locala a fost mentinut la nivelul BBB, iar cel pentru datoriile pe termen scurt in valuta la F3, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Calificativele Primariei Bucuresti mai reflecta dependenta relativ ridicata a veniturilor operationale de ciclul economic si necesarul ridicat de investitii, scrie MEDIAFAX.

Perspectiva stabila arata asteptarile Fitch ca performantele bugetare ale Primariei Bucuresti sa ramana solide, ca si actalul nivel al datoriilor, in conditiile in care nu exista planuri de majorare a datoriilor in intervalul 2014-2016, perioada in care agentia anticipeaza ca cresterea PIB-ului Romaniei va continua.

Primaria Bucuresti se confrunta cu un risc mare de refinantare a unor obligatiuni de 500 de milioane de euro cu scadenta pe 22 iunie 2015. Primaria intentioneaza sa emita noi obligatiuni pentru inlocuirea acestora, dar stabilirea momentului emisiunii va depinde de conditiile din piata, se arata in comunicat.

Potrivit Fitch, Primaria ar trebui sa poata realiza cu succes refinantarea obligatiunilor scadente.

Ratingul Primariei Bucuresti este la acelasi nivel cu ratingul Romaniei.

Agentia noteaza ca ratingul Primariei Bucuresti va fi influentat pozitiv de mentinea performantelor operationale solide care sa asigure finantarea investitiilor din resurse interne, precum si mentinerea datoriilor sub 100% din venituri. Ratingul ar fi influentat negativ de dificultatile de refinantare a datoriilor cu scadenta in 2015, sau de cresterea presiunilor datoriilor, din cauza inrautatirii performantelor operationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.