Siemens Romania a finalizat preluarea integrala a producatorului de software LMS Romania SRL Brasov, care va opera sub denumirea de Siemens Industry Software SRL, operatiunea fiind parte a tranzactiei prin care Simens AG a achizitionat LMS International (Belgia) la finele anului 2012.

Anterior tranzactiei, LMS Romania SRL Brasov era controlata integral de LMS International NV (Belgia).

"Siemens Industry Software intareste pozitia Siemens in piata locala de IT, unde avem deja peste 200 angajati. Centrele noastre de cercetare-dezvoltare din Brasov furnizeaza servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare precum cel industrial, de sanatate sau energie. Planuim sa investim si sa crestem in continuare in Brasov si in alte orase din tara", a declarat directorul general al Siemens Romania, George Costache, intr-un comunicat de presa, scrie MEDIAFAX.

Portofoliul Siemens Industry Software este parte a segmentului de afaceri Siemens PLM (Product Lifecycle Management) Software, ce contribuie la optimizarea ciclului de viata al produselor, de la proiectare si dezvoltare la productie si service.

Siemens Industry Software furnizeza software, hardware si servicii de inginerie pentru simularea si testarea sistemelor mecatronice utilizate de companii producatoare de automobile, avioane sau echipamente energetice. Printre clientii societatii se numara companii precum Renault, Daimler si Airbus.

"In Brasov, peste 80 de ingineri specializati in software, hardware si mecatronica colaboreaza cu echipe din Belgia, Germania, Franta, SUA si Olanda pentru dezvoltarea produselor si serviciilor Siemens PLM", a afirmat directorul general al Siemens Industry Software, Cristi Irimia.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte in care a fost implicata si echipa Siemens Industry Software este contributia la dezvoltarea software-ului utilizat in constructia robotului Curiosity pentru NASA, care a aterizat pe Marte in data de 6 august 2012.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

In 2013, afacerile Siemens Industry Software SRL au atins 14,62 milioane de lei, cu aproape 500.000 de lei mai mult fata de anul prcedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.