18 Iulie 2014 , 17:40 in Business
Ministerul Finantelor Publice (MFP) imprumutat 45 de milioane de lei prin redeschiderea unei emisiuni de obligatiuni cu maturitatea in octombrie 2015, in cadrul unei licitatii suplimentare destinata ofertelor necompetitive.

Trezoreria a primit oferte de 65 de milioane de lei, peste suma vizata de 45 de milioane de lei. Randamentul obligatiunilor este de 2,29%, la fel ca cel din licitata de joi.

Ministerul Finantelor a atras, joi, 300 de milioane de lei prin redeschiderea unei emisiuni cu maturitatea in octombrie 2015, la un randament in scadere fata de precedenta licitatie cu astfel de titluri, din decembrie. Trezoreria a primit oferte de 1,1 miliarde de lei, de aproape patru ori mai mult fata de suma vizata.

Randamentul mediu s-a situat, joi, la 2,29% pe an, comparativ cu 3,59% in luna decembrie, cand Ministerul Finantelor s-a imprumutat ultima data prin aceasta emisiune. Ministerul Finantelor a imprumutat 7,043 miliarde de lei pana in prezent prin aceasta emisiune, incepand din octombrie 2012.

Ministerul Finantelor vrea sa imprumute in luna iulie 4,105 miliarde lei din piata interna prin vanzarea de titluri de stat, luna in care ajung la scadenta doua emisiuni, de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat cu o valoare cumulata de 6,8 miliarde lei.

Finantele au atras de la inceputul lunii iulie din piata interna 1,817 miliarde de lei, prin vanzarea de obligatiuni cu maturitati la trei, cinci si sapte ani.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ministerul Finantelor a imprumutat 45 mil. lei printr-o licitatie suplimentara cu scadenta in 2015.


Ultima ora din Business pe 9AM