Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, a suspendat colaborarea cu un furnizor din China din cauza dovezilor privind angajarea ilegala a unor copii cu varste sub 16 ani.

Autoritatile chineze investigheaza situatia, iar Samsung va opri definitiv colaborarea cu furnizorul respectiv, daca se va constata ca acesta a angajat muncitori cu varste mai mici de 16 ani, se arata intr-un comunicat al companiei sud-coreene.

Organizatia China Labor Watch a anuntat saptamana trecuta ca cel putin 5 muncitori de sub 16 ani au lucrat la o fabrica din Dongguan, furnizor al Samsung, anuntul fiind facut pe fondul atentiei tot mai mari alocate de autoritati practicilor furnizorilor companiilor tehnologice.

Anterior, Samsung a publicat un raport potrivit caruia 59 de furnizori nu au asigurat angajatilor echipamente de protectie adecvate, dar nu au fost descoperite cazuri de folosire a copiilor pentru munca.

"In urma acuzatiilor aduse de China Labor Watch, Samsung a descoperit dovezi referitoare la angajari ilegale care au avut loc pe 29 iunie, potrivit comunicatului, in care se mai arata ca Samsung va imbunatati procesul de angajare nu doar la facilitatile proprii de productie, dar si la cele ale furnizorilor, pentru a preveni reaparitia unor astfel de cazuri.

Samsung Electronics a anuntat pentru trimestrul al doilea un profit operational in scadere cu 24%, la 7.200 miliarde de woni (7,1 miliarde de dolari), ca urmare a concurentei rivalilor din China si a aprecierii monedei sud-coreene. Producatorul sud-coreean de smartphone-uri se asteapta insa la revenirea vanzarilor in trimestrul al treilea, sustinute de noi produse si de divizia de ecrane a grupului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.