Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca vrea sa promulge reducerea CAS si ca va avea si o consultare cu FMI pe acest subiect, dar a precizat ca, daca solutiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat sa retrimita legea in Parlament.

"Daca Parlamentul a putut fi pacalit de Guvern spunandu-i-se «vor creste incasarile pentru ca ANAF va lucra mai bine», eu sunt mai greu de pacalit din acest punct de vedere", a spus Traian Basescu la Adevarul Live, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a mentionat ca Parlamentul a avut o abordare politica, precizand ca orice parlament ar vrea reducerea fiscalitatii. Basescu a subliniat ca el nu acuza Parlamentul pentru acest vot.

"Nici eu nu voi respinge aceasta lege atat timp cat exista o documentatie corecta", a continuat Traian Basescu.

Presedintele a precizat: "As vrea sa am ocazia sa le spun romanilor: «Am promulgat pentru ca Guvernul are solutii corecte»".

Intrebat ce va face, avand in vedere ca premierul Victor Ponta a facut declaratii care arata ca nu va raspunde invitatiei sale la consultari, Traian Basescu a raspuns: "Voi vedea, va trebui sa analizez si va trebuie sa am si o consultare si cu FMI".

Presedintele a mai declarat ca, daca solutiile Guvernului pentru acoperirea deficitului nu vor fi credibile, atunci va fi obligat sa retrimita legea in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.