Business 9 Iulie 2014 18:44
Autoritatile americane estimeaza ca au facut anul trecut plati de aproape 100 miliarde dolari catre persoane care nu aveau dreptul sa primeasca banii respectivi, precum acordarea de ajutor de somaj unor oameni cu loc de munca si plata de tratamente medicale care s-ar putea sa nu fi fost necesare.

Platile necuvenite s-au ridicat la 97 miliarde de dolari anul trecut, potrivit estimarilor agentiilor federale. Suma ar putea fi chiar mai mare, potrivit unei subcomisii din Congres care analizeaza cheltuielile statului. Platile necuvenite au atins un maxim istoric de 121 miliarde de dolari in 2010, insa valoarea acestora a scazut treptat ulterior.

"Nimeni nu stie exact cat de multi bani ai contribuabililor sunt irositi prin plati necuvenite, dar estimarea guvernului federal este de peste 500 de miliarde de dolari in ultimii cinci ani", a declarat John Mica, membru in Camera Reprezentantilor, transmite MEDIAFAX.

Mica este seful subcomisiei Camerei Reprezentantilor insarcinata cu supravegherea activitatii guvernului federal.

Agentiile federale trebuie sa estimeze valoarea platilor necuvenite pe care considera ca le-au efectuatpe parcursul anului incheiat. Unele dintre acestea sunt rezultat al fraudelor, in timp ce altele, neintentionate, sunt cauzate de erori ale functionarilor publici.

Bugetul federal al SUA s-a ridicat in anul fiscal 2013 la 3.450 de miliarde de dolari, in timp ce deficitul bugetar, de 680 de miliarde de dolari, a reprezentat 4,1% din PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.