Compania rusa Gazprom ar putea impune "restrictii" tarilor europene in cazul in care acestea ar livra Ucrainei gaz importat din Rusia, avertizeaza presedintele companiei, Aleksei Miller, citat de presa rusa.

"In mod normal, nu se poate efectua o schimbare a directiei fluxului in gazoduct. Dar, daca vom depista vreo redirectionare a fluxului de gaze la statii de masurare a parametrilor fluxului din Europa, am putea impune restrictii", a avertizat Miller, citat de Moscow Times si de Itar-Tass.

Rusia a sistat livrarile de gaze catre Ucraina la jumatatea lunii iunie, in contextul restantelor acumulate de Kiev, al neintelegerilor privind tarifele si pe fondul semnarii de catre ucraineni a Acordului de asociere cu Uniunea Europeana. Livrarile de gaz rusesc spre UE, prin Ucraina, nu sunt afectate, scrie MEDIAFAX.

Insa Ucraina a propus Comisiei Europene sa importe din tari europene gaz livrat direct acestora de catre Rusia.

In aprilie, Ucraina a semnat un contract cu Slovacia prin care Kievul ar primi gaz rusesc printr-o conducta abandonata care ar urma sa fie reabilitata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.