Siemens discuta cu Mitsubishi Heavy Industries o oferta comuna de preluare a diviziei de energie a Alstom, care sa contrabalanseze o oferta de 17 miliarde de dolari venita din partea General Electric, transmite Bloomberg.

Compania japoneza Mitsubishi Heavy si grupul german Siemens vor decide daca sa avanseze o oferta comuna conducerii grupul francez Alstom pana pe 16 iunie, potrivit unui comunicat al celor doua companii.

Una dintre optiuni este ca Mitsubishi Heavy sa cumpere operatiunile de turbine si retele ale Alstom, potrivit unor persoane apropiate situatiei.

Participarea Mitsubishi la tranzactie ar putea creste valoarea ofertei Siemens pentru divizia de energie a Alstom si sa rezolve si problemele concurentiale.

Atat Siemens, cat si grupul american General Electric au incercat sa atraga sprijinul guvernului francez, care vrea sa obtina de la ofertanti garantii privind mentinerea locurilor de munca si independenta energetica a tarii.

General Electric a facut deja o oferta angajanta de achizitie a operatiunilor Alstom in domeniul energiei, care fabrica turbine si echipamente de transmisie a energiei.

In cadrul unei oferte initiale din luna aprilie, Siemens a sugerat un schimb intre activele sale de constructie de trenuri si metrouri cu activele Alstom in domeniul echipamentelor de semnalizare si o participatie de minim 19% la divizia producatoare de trenuri a companiei franceze. Siemens a anuntat miercuri ca mentine aceasta propunere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.