Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a declarat, miercuri, ca Rusia a propus Ucrainei o reducere a pretului la gazele pe care i le vinde, fixat la un nivel fara echivalent in Europa de la preluarea puterii de catre prooccidentali, dar Kievul a refuzat aceasta propunere.

Rusia a propus Ucrainei o reducere a pretului la gazele pe care i le vinde, fixat la un nivel fara echivalent in Europa de la preluarea puterii de catre prooccidentali, dar Kievul a refuzat aceasta propunere, a anuntat premierul ucrainean Arseni Iateniuk.

Moscova a propus o scadere cu 100 de dolari a pretului pentru 1.000 de metri cubi, majorat de la 1 aprilie de la 268 la 485 de dolari, a precizat el in cadrul unui consiliu de ministri difuzat la televiziune, transmite MEDIAFAX.

"Cunoastem capcanele rusilor: reducerea lor este decisa de Guvern si poate fi suprimata de Guvern. Propunerea noastra ramane aceeasi, trebuie schimbat contractul", a explicat Iateniuk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.