Google a cumparat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox Imaging, specializata in proiectarea de sateliti, urmand ca achizitia sa ajute la imbunatatirea serviciilor de harti.

Skybox a proiectat sateliti care surprind imagini detaliate, pe care le transmit ulterior clientilor.

"Satelitii Skybox vor ajuta la mentinerea acuratetii Google Maps, prin imagini actualizate. In timp, speram ca echipa si tehnologia Skybox sa poata imbunatati accesul la internet si trimiterea de ajutor in caz de dezastre - domenii de interes pentru Google de mult timp", a notat Google.

Compania cauta constant achizitii care sa-i asigure intarea pe noi piete si sa consolideze serviciile traditionale ale Google, inclusiv harti si cautarea online. De asemenea, Google incearca sa gaseasca noi modalitati de a oferi servicii online utilizatorilor, prin proiectul Loon, care ar trebui sa ofere conectivitate la internet in regiuni izolate.

In aprilie, Google a anuntat preluarea Titan Aerospace, producator de drone de mare altitudine, care functioneaza cu energie solara si pot furniza servicii de date.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.