Business 3 Iunie 2014 18:17
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de marti, sa prelungeasca licenta audiovizuala a Radio Zu Bucuresti, astfel ca postul de radio poate emite in continuare, in urmatorii 9 ani.

CNA a analizat, joi, o solicitare a societatii Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL de prelungire a valabilitatii licentei audiovizuale pentru statia terestra din Bucuresti a Radio Zu. Licenta urma sa expire in data de 24 iunie.

Radio Zu este un post de radio generalist, care difuzeaza programe productie proprie (60%) si programe ale altor producatori (40%).

Grila Radio Zu cuprinde programe de informare (2,5%), programe de divertisment (85%) si publicitate (12,5%).

Actionarii societatii care detine Radio Zu sunt: Camelia Voiculescu (44%), Corina Voiculescu (43%), Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA (11%) si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, al carei membru fondator si presedinte este Dan Voiculescu (2%). Din actionariatul Radio Zu a iesit Sorin Oancea, iar partile sociale detinute de acesta (10%) s-au distribuit intre ceilalti asociati, potrivit informatiilor prezentate in sedinta de marti a CNA.

In perioada 2009 - 2014, Radio Zu a primit 24 de sanctiuni de la CNA pentru incalcarea legislatiei audiovizualului.

Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL detine 39 de licente pentru radiodifuziune: 36 de licente pentru Radio Zu (una de satelit si 35 terestre), 2 licente pentru Romantic FM (una de satelit si una terestra pentru Bucuresti) si o licenta pentru Radio Figaro in Vaslui (care nu a fost pusa inca in functiune).

La sedinta CNA de marti au fost prezenti mai multi reprezentanti ai Radio Zu, intre care Rodica Minculescu, director general al societatii Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL, Mihai Morar si Daniel Buzdugan, realizatori de programe la Radio Zu, si Tony Tesiu, directorul de programe al Radio Zu.

Rodica Minculescu a spus in sedinta CNA ca Radio Zu va continua strategia pe care a promovat-o inca de la lansarea sa in septembrie 2008, respectiv aceea de a aduce bucurie oamenilor care asculta acest post de radio.

Citeste si:
Morning ZU este singurul matinal de radio din România cu peste 1...
Morning ZU este singurul...

"Dincolo de lucrurile mai putin placute pentru care venim adesea aici, dumneavoastra cunoasteti foarte bine si lucrurile minunate pe care le face Radio Zu", a spus Rodica Minculescu. "Proiectia noastra de viitor este legata de aceeasi strategie de continut si dorim sa ne adaptam noilor tehnologii", a mai spus Minculescu.

Membrii CNA au atras insa atentia asupra "bucuriei" pe care o aduce Mircea Badea in emisiunea "Mircea Badea la Zu", dand exemple de limbaj folosit de acesta. "Trebuie sa interveniti si sa opriti, nu cred ca se cheama cenzura", a spus Florin Gabrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.