Business 3 Iunie 2014 13:49
Ministrul Economiei, Constantin Nita, se declara convins ca Fondul Monetar International va fi de acord cu propunerile Guvernului de reducere a CAS-ului si cu neimpozitarea profitului reinvestit.

"Cred ca nu vor fi probleme", a declarat marti Nita, la un forum pe teme energetice, raspunzand unei intrebari legate de acest subiect din partea presei, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat saptamana trecuta ca institutia pe care o conduce nu va negocia cu FMI largirea bazei de impozitare, ca masura compensatorie pentru scaderea cotei cu 5 puncte procentuale la CAS, asa cum prevede scrisoarea de intentie, precizand ca reducerea va fi aplicata de la 1 iulie si va afecta veniturile cu 1,5 miliarde de lei.

"La CAS am luat in calcul mai multe scenarii. Vrem date finale pe colectare si in aceasta luna. In linii mari este vorba sa ne bazam si pe veniturile de la buget si pe taxa de constructii speciale. Vom vedea daca este vorba si de taierea de alte cheltuieli. Exista mai multe scenarii cu FMI. Sa vedem ce acord va fi convenit", a spus Ioana Petrescu.

O misiune a FMI este prezenta, incepand de luni, la Bucuresti pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importanta tema de pe agenda discutiilor cu autoritatiile vizand posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumatatea anului.

Misiunea va analiza in principal executia bugetara din primele cinci luni ale anului, precum si perspectivele privind cresterea economica si incasarile la bugetul de stat.

La finele lunii martie, Consiliul Director al FMI a aprobat prima si a doua evaluare a acordului preventiv incheiat anul trecut cu Romania, punand la dispozitia statului doua transe cumuland 436,3 milioane de euro. Suma totala disponibila Romaniei prin acordul de imprumut a urcat astfel la 654,4 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.