Business 29 Mai 2014 17:34
Economia SUA s-a contractat in primul trimestru pentru prima oara din 2011, cu 1%, din cauza iernii deosebit de aspre care a perturbat activitatile economice si constructiile de proprietati rezidentiale si comerciale, potrivit datelor revizuite publicate joi, transmite MarketWatch.

Initial, Departamentul pentru Comert a raportat luna trecuta ca PIB-ul a avansat cu 0,1% in primele trei luni ale acestui an. Declinul din primul trimestru a fost determinat in principal de investitiile scazute, in special in constructii de locuinte, birouri si fabrici.

Datele referitoare la investitiile companiilor in constructii au fost revizuite la un declin de 7,5%, in loc de o crestere de 0,2%. Investitiile rezidentiale s-au redus cu 5%, transmite MEDIAFAX.

Cresterea stocurilor, care contribuie la PIB, a fost revizuita in sens negativ, la 49 de miliarde de dolari, de la nivelul raportat initial de 87,4 miliarde de dolari. In ultimele doua trimestre ale anului trecut stocurile au crescut cu mai mult de 100 de miliarde de dolari, in fiecare dintre acestea.

Exporturile Statelor Unite au scazut cu 6%, in timp ce importurile au avansat cu 0,7%, in loc de o contractie de 1,4%. Cheltuielile de consum au crescut cu 3,1%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.