Business 28 Mai 2014 12:18
Fiscul britanic a recuperat pe parcursul unei perioade de un an incheiate in aprilie o suma record de 23,9 miliarde de lire sterline (40,3 miliarde dolari) de la evazionisti, cu 15% mai mare fata de anul precedent.

Suma include peste 8 miliarde de lire de la mari companii, 2,7 miliarde de lire in urma unor procese legate de scheme de eludare a fiscului si 1 miliard de lire de la infractori.

Celebritati precum Gary Barlow, membru in juriul X Factor si al formatiei Take That, au fost obligati sa plateasca sume de ordinul milioanelor de lire, dupa ce au fost descoperiti ca au inselat autoritatile fiscale, trasmite MEDIAFAX.

De asemenea, au existat controverse legate de practicile companiilor Starbucks si Amazon in domeniul taxelor. In urma scandalului, operatorul american de cafenele Starbucks a acceptat sa plateasca impozit pe profit in Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.