Business 22 Mai 2014 18:58
Primaria Sibiu a atras fonduri structurale in valoare de aproximativ 132 de milioane de euro, finantand lucrari la retele de apa si canalizare, la drumuri, la spitalul din subordine si la scoli, a anuntat, joi, primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca valoarea totala a proiectelor din oras finantate din fonduri structurale insumeaza 569.167.486 lei, adica aproximativ 132 milioane de euro.

"Sunt proiecte in valoare totala de aproape 600 de milioane de lei. Cred ca nu stam rau aici", a declarat Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca numarul proiectelor finalizate este "relativ redus", termenul de finalizare pentru cele sase proiecte aflate in derulare fiind sfarsitul anului 2015. "Ne vom incadra bine in acest termen", a mai spus Iohannis.

Potrivit datelor oferite de reprezentantii Primariei Sibiu, cele sase proiecte aflate inca in curs de implementare au o valoare totala de 545.178.223 de lei. Este vorba despre extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov, constructia unui Centru de Cercetare si Telemedicina in bolile neurologice la copii in cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu, aflat in subordinea primariei, constructia unui viaduct in oras, dar si modernizarea unor strazi.

Proiectele finalizate insumeaza 23.989.263 lei. Aici se incadreaza implementarea conceptului de administratie electronica la nivelul Primariei, cresterea calificarii profesionale a Politiei Locale Sibiu, un proiect cultural, dar si modernizarea si reabilitarea unor strazi. De asemenea, peste cinci milioane de lei au fost utilizati pentru proiectul de reabilitare, modernizare si extindere a unei scoli din municipiul Sibiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.