Business 13 Mai 2014 15:46
Datoriile istorice ale industriei de aparare vor fi sterse de Guvern, prin proceduri acceptate de catre Uniunea Europeana, pentru a salva locuri de munca si a relansa un sector esential pentru economia romaneasca, a anuntat premierul Victor Ponta.

Stergerea datoriilor a fost anuntata in sedinta de marti a Guvernului.

"Vreau, prin masuri care ne sunt permise si de Uniunea Europeana, sa sprijinim industria de aparare din Romania, industrie care a fost, in ultimii ani, din pacate, o zona oropsita, nimeni nu s-a mai preocupat de ea. Vreau nu doar sa salvam locurile de munca, sa redevenim competitivi, dar, prin ceea ce ne-a permis Uniunea Europeana, sa putem sterge datorii istorice, pe care oricum nu o sa le poata niciodata plati, si sa relansam acest sector esential pentru economia romaneasca", a spus Ponta.

La finalul sedintei de guvern, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX ca a fost aprobata o ordonanta de urgenta pentru "diminuarea arieratelor bugetare" ale unor operatori economici din industria de aparare.

Pe lista companiilor din industria de aparare care functioneaza sub autoritatea Ministerului Economiei se afla Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Brasov, Santierul Naval Mangalia, IOR Bucuresti, Romaero, Uzina Mecanica Orastie, Constructii Aeronautice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.