Business 12 Mai 2014 17:29
Compania nationala feroviara din Bulgaria, BDZ, urmeaza sa concedieze circa 700 de angajati, respectiv aproape 60% din cei peste 1.200 de salariati ai operatorului care se confrunta cu mari probleme financiare, pentru reducerea costurilor, relateaza Novinite.

Ministrul Transporturilor, Danail Papazov, anticipeaza ca planul concret de restructurare a costurilor administrative va fi gata pana la sfarsitul acestei luni, pentru a putea fi prezentat creditorilor.

Saptamana trecuta, Papazov a dezvaluit ca datoriile BDZ se ridica la 171 de milioane de leva (85,5 milioane de euro), scrie MEDIAFAX.

Numarul angajatilor BDZ este de peste 1.200, dar potrivit lui Papazov compania nu ar trebui sa aiba mai mult de 400-500 de salariati.

In aceasta situatie, guvernul de la Sofia va putea sa acorde BDZ sprijin financiar doar daca creditorii internationali ai companiei vor accepta planul de restructurare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.