UPC Romania a extins la nivel national disponibilitatea unui serviciu de acces la Internet care permite transferuri de date la viteze de pana 200 Mbps, a anuntat luni operatorul de telecomunicatii prin cablu.

"La sfarsitul anului 2013 ofeream Fiber Power 200 Mbps in 24 de localitati, iar astazi este disponibil in toata aria de acoperire cu servicii internet UPC, in peste 2 milioane de case. (...) Studiile ne arata ca viteza de 200 Mbps este ideala pentru familii cu nevoi de conectare avansate, ce detin mai multe echipamente care se pot conecta simulat la internet (...)", a declarat directorul de marketing al companiei, Robert Redeleanu, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Potrivit studiilor, 57% dintre utilizatorii de internet din mediul urban au acasa cel putin doua dispozitive pe care le folosesc pentru accesul la internet, iar in 30% din cazuri exista cel putin 3 astfel de dispozitive care se pot conecta automat si la WiFi.

Astfel, pe masura ce rata de penetrare a echipamentelor care se pot conecta prin WiFi creste, se estimeaza ca va creste si numarul de utilizatori care folosesc simultan conexiunea de internet.

Pentru UPC, acoperirea WiFi in casa reprezinta o prioritate pentru companie - peste 45% din totalul clientilor de internet au deja acest serviciu, compania estimand ca ponderea lor va ajunge la 70% pana la finele acestui an.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii de pe piata locala.

Operatorul roman este afiliat la UPC Broadband, divizia europeana a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din lume.

Principalii concurenti ai UPC Romania sunt RCS&RDS si Romtelecom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.