Comisia Europeana va acorda 74,3 milioane de euro Romaniei pentru curatarea mai multor arii contaminate cu produse petroliere din mai multe judete.

"Contributia Uniunii Europene va insuma 74,3 milioane de euro dintr-o investitie totala de 119,7 milioane de euro. Ea va fi acoperita prin prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in cadrul axei prioritare 2 Dezvoltarea sistemelor de gestionare integrata a deseurilor si de reabilitare a ariilor contaminate istoric, ca parte integranta a programului operational de mediu al Romaniei. Proiectul urmeaza a fi implementat pana la sfarsitul anului 2015", potrivit unui comunicat al CE, scrie MEDIAFAX.

Fondurile vor fi folosite pentru reabilitarea mai multor batale de slamuri de la combinatul chimic Doljchim si rafinariile Petrobrazi si Arpechim, unitati detinute de producatorul de petrol, gaze si electricitate OMV Petrom, controlat de grupul austriac OMV.

Doljchim si Arpechim sunt inchise.

Banii de la FEDR vor mai fi utilizati si pentru curatarea a 25 de bazine de explorare si productie a hidrocarburilor, amplasate in noua judete, precum si ecologizarea a doua depozite de comercializare a produselor petroliere, amplasate in judetele Braila si Vaslui.

Comunicatul nu mentioneaza operatorul celor 25 de bazine de explorare si nici proprieatrul celor doua depozite de produse petroliere.

In comunicat se precizeaza ca datorita acestui proiect, Romania va putea sa isi respecte obligatiile in domeniul protectiei mediului, prin aceasta investitie contribuindu-se la remedierea daunelor severe aduse mediului si la combaterea poluarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.