Business22 Aprilie 201414:40

Lectura de un minut

Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor va primi de la Elvetia fonduri nerambursabile de 2,5 milioane de franci elvetieni pentru achizitia de soft si hardware necesar analizei financiare de specialitate, precum si pentru pregatire profesionala.

"Obiectivul general al acestui proiect este sa reduca activitatile de spalare a banilor prin intarirea capacitatii de analiza a Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. In acest sens, Romania a solicitat sprijin pentru achizitionarea de soft specializat si hardware pentru analiza informatiilor financiare, precum si pentru intarirea capacitatii profesionale a principalilor actori implicati in prevenirea spalarii banilor", a declarat Thomas Stauffer, seful biroului elvetian de contributii din Romania, la evenimentul de semnare a acordului de finantare.

Acordul face parte din programul de cooperare elvetiano-roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale, cu o suma totala aolcata de 181 de milioane de franci elvetieni, din care Romania a contractat circa 70%, potrivit ministrului Finantelor, Ioana Petrescu.

"Elvetia este puternic angajata in lupta impotriva coruptiei, precum si in lupta impotriva ciminalitatii financiare trans-frontaliere, si a devenit unul dintre actorii de varf in returnarea activelor ilicite", a completat Stauffer.

Oficialul elvetian a precizat ca nu exista cazuri de returnari catre Romania si ca Elvetia nu are un acord de colaborare cu Romania privind evaziunea fiscala.

Citeste si:
Pandemia globală de coronavirus a ucis peste 75.000 de oameni
Pandemia globală de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.